Közel 150, 7-10. évfolyamos tatai és Tata környéki iskolákból (Tardos, Szomód, Neszmély, Baj) érkező diák vesz részt szeptember 25-én, szombaton a 10 órakor kezdődő XII. MaTata-túrán, amit a Vaszary János Általános Iskola és az Eötvös József Gimnázium tanárai szerveznek. A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság második éve támogatja a rendezvényt, az ideit a TOP-7.1.1.16-H-ESZA-2020-01444 számú, “MaTata – helyi értékek a matematika tükrében” elnevezésű pályázati támogatással.
 
Játék+Tudás+Vidámság!
A 4 fős csapatoknak 20 akadályverseny jellegű állomáson kell játékos, szórakoztató, egyszerű logikai feladatokat, rejtvényeket megoldaniuk, melyek a matematika, a fizika, a földrajz és a biológia tantárgyakhoz, illetve Tata nevezetességeihez kapcsolódnak, s próbára teszik a gyerekek találékonyságát, kreativitását. Az állomásokon az Eötvös József Gimnázium diákjai adják ki a feladatokat.
 
Gyerünk ki a friss levegőre!
A verseny a szabadban zajlik: kiindulási és záró pontja is az Eötvös Gimnázium udvara, a további állomások pedig a tóparttól kezdve a Kálvária-dombig körben helyezkednek el.
 
Végül jól fog esni egy kis hamburger!
A verseny 13 órakor közös hamburgerevéssel, majd azt követően eredményhirdetéssel zárul.

Dr. Nagyháziné Szabó Bernadette

Vélemény, hozzászólás?